Zwarte thee

Van alle theesoorten is zwarte thee bij de meeste mensen het populairste. Door de mate van oxidatie tijdens het verwerkingsproces, ontstaat de zwarte kleur van de theeblaadjes. De kruidige en nootachtige smaken die hierbij vrijkomen, zijn kenmerkend voor deze thee.

Groene thee

De beste smaak om groene thee te omschrijven is ‘umami’. Umami is onze 5de basissmaak en betekent in het Japans ‘heerlijkheid’. Hierbij is de kwaliteit van de groene thee erg belangrijk. Hoe kleiner de theebladeren, hoe bitterder de thee kan worden. Doordat er bij groene thee geen oxidatie plaatsvindt, krijgen de bladeren een bloemige, bitterzoete smaak.

Witte thee

Witte thee wordt getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant waardoor de witte donshaartjes nog op de blaadjes te zien zijn. Deze thee is de minst bewerkte thee van allemaal en heeft een exclusief imago dat kenmerkend is voor de zoete en rijpe smaak. Hoelang je witte thee ook laat trekken, de smaak zal altijd zacht en subtiel blijven.

 

Rooibos thee

Wanneer de Rooibos struik drie jaar oud is, produceert hij zijn beste kwaliteit Rooibosthee. Doordat de plant oxideert in zonlicht zorgt dit voor een verwarmende en zachte smaak. Dus ben je opzoek naar een thee zonder caffeïne en met een ontspannende werking? Dan past deze thee perfect bij jou!

 

Kruiden thee

Hoewel de Camelia sinensis de enige plant is die thee kan produceren, worden er ook verassende infusies gemaakt met de leden van het plantenrijk. Spannende kruiden en bloemen worden gemengd met het lekkerste fruit om levendige smaakexplosies te creëren. Geplukt en langzaam gedroogd in de juiste omgeving zorgt ervoor dat de echte smaakkwaliteit van de kruidenthee intact blijft.

Fruit thee

Hoewel de Camelia sinensis de enige plant is die thee kan produceren, worden er ook verassende infusies gemaakt van fruit. Allerlei soorten fruiten worden geplukt en langzaam gedroogd in de juiste omgeving zorgt ervoor dat de echte smaakkwaliteit van de fruitmelanges intact blijven. Ook wordt fruit vaak toegevoegd aan thee waardoor er geweldige combinaties ontstaan.