Brasil Santos

  • 100% arabica
  • smaak: noten, karamel, cacao
  • creamy mondgevoel
  • lage acciditeit
  • sterkte: strong
  • roast: city roast

Brasil Santos

Onze koffiebonen uit Brazilië zijn 100% arabica bonen. Deze koffie heeft een volle body, geeft  een creamy mondgevoel, heeft een lage aciditeit, is goed in balans en heeft tonen van noten, caramel en chocolade in zich.

Brasil Santos coffee is generally clean with a good body, low acidity, well-balanced

Processing Method: dry processed
Growing Altitude: production on an average 800-900 meters altitude
Harvest : june/july – september/october

Lees meer Brasil Santos

De koffieproductie in Brazilië is verantwoordelijk voor 1/3 van de totale wereldproductie. 75% van de koffiebonen zijn van het type arabica. Koffie plantages beslaan hier 27.000 km van de totale oppervlakte. Dat zijn ongeveer 6 biljoen koffieplanten. Zo’n  3,5 miljoen mensen zijn werkzaam in de koffie industrie.

De koffieproductie in Brazilië is verantwoordelijk voor 1/3 van de totale wereldproductie. 75% van de koffiebonen zijn van het type arabica. Koffie plantages beslaan hier 27.000 km van de totale oppervlakte. Dat zijn ongeveer 6 biljoen koffieplanten. Zo’n  3,5 miljoen mensen zijn werkzaam in de koffie industrie.

Brasil Yellow Bourbon

Specialty Coffee

  • 100% arabica
  • smaak: [hazel]noten
  • volle body & crema
  • romig
  • espresso killer
  • sterkte: strong
  • roast: city roast
  • De plantage is UTZ en Organic gecertificeerd

Brasil Yellow Bourbon

Yellow Bourbon, famous for its exceptional quality.

Onze koffiebonen uit Brazilië groeien op Fazenda Rainha. Het is een prijswinnende plantage. In de afgelopen 18 jaar heeft Fazenda Rainha maar liefst 7(!) keer de Cup of Excellence gewonnen en mocht in die jaren zich kronen tot de beste koffie uit Brazilië!

Laat je verrassen!

Processing Method: pulped natural/semi-washed
Growing Altitude: 1100 and 1500 meters altitude
Variety: Yellow Bourbon, famous for its exceptional quality

Lees meer Brasil Yellow Bourbon

Sinds 1890 behoort de koffieplantage Fazenda Rainha tot de familie van Carvalho Dias. De neef van de eigenaar is verantwoordelijk voor het beheren van de koffieplantage. Fazenda Rainha bevindt zich in de staat Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 484 hectare. Door de geografische ligging van de koffieplantage kunnen de koffiebessen niet machinaal worden geplukt en gebeurt dit met de hand.

De koffieplantage bevindt zich op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter met een gemiddelde regenval van tussen 1800 en 2000 mm, en een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Ideale condities voor een koffieplantage. Op de Fazenda Rainha wordt alleen Arabica koffie geproduceerd van de variëteit Yellow Bourbon.

Productiemethode

Op de Fazenda Rainha plantage wordt onze koffie geproduceerd volgens de pulped natural methode. Eerst worden de rijpe koffiebessen één voor één met de hand geplukt om vervolgens binnen 12 uur naar de washing station te gaan. De rijpe bessen worden hier ontdaan van het vruchtvlees (ontpulpt) om daarna te drogen in de zon. De verwerking volgens de pulped natural methode geeft de koffiebonen een natuurlijke zoete smaak.

Classic Blend

  • 100% arabica
  • smaak: zoet, nootachtig, kruidig
  • all day coffee
  • bijna zoet
  • sterkte: mild
  • roast: city roast

Classic Blend

Onze Classic Blend bestaat uit 100% arabica bonen. Een melange van krachtige smaakvolle zoete en nootachtige bonen maken deze blend geschikt voor alle koffie’s en is de hele dag door prima te drinken. Geschikt voor espresso, koffie en cappuccino.

Sumatra Raja Gayo

Specialty Coffee

  • 100% arabica
  • smaak: fruit, honing, citrus
  • mooie crema
  • cappuccino killer
  • kruidig aardse afdronk
  • sterkte: mild
  • roast: city roast

 

De plantage is gecertificeerd: Fairtrade, Biologisch, Rainforst Alliance, UTZ

Sumatra Raja Gayo

Onze specialty coffee uit Sumatra zijn 100% arabica bonen. Deze koffie heeft een volle body, een mooie crema, smaakt krachtig aards en kruidig in afdronk. Complexe en zeer intense koffie, een parel uit Azie. Zeer geschikt voor cappuccino.

Processing Method: Semi Washed
Variety: Djember/Ateng
Screen Size: 17/1
Harvesting Period: october/november till may/june
Roasting Intensity: Medium

Lees meer Sumatra Raja Gayo

Deze koffie bonen uit Sumatra (volledige naam Sumatra Mandheling Raja Gayo) groeien in het district van Centraal Aceh. Hier in Aceh is de gemiddelde temperatuur 20 graden. De enorme hoeveelheid regen zorgt voor een zeer vruchtbare grond die zeer geschikt is voor landbouw.

De koffieplantages hier zorgen voor de hoofdbron van inkomsten voor de bevolking. Jaarlijks wordt hier 25.000 ton koffie verbouwd en geplukt. 85% van deze bonen zijn arabica bonen. Central Aceh is niet alleen de grootste producent van koffiebonen in Indonesie maar ook van heel Zuid-Oost Azie.

Raya Gayo betekent letterlijk: Koning van Gayo, een naam die perfect past bij de kwaliteit van deze koffie.

De koffieplanten groeien op een hoogte vanaf 1200 meter. Alleen de rode (rijpe) bessen worden geplukt en gebruikt. De koffie is een ‘handpulped’ (semi-washed) arabica coffee. Dat betekent dat het vruchtvlees (mucilage) direct na de pluk met de hand wordt verwijderd.

Wanneer de bonen gedroogd zijn (ze bevatten nog 18% vocht) worden ze vervoert naar de opslagplaats. Wanneer de bonen nog 12% vocht bevatten worden ze verpakt in 60kg zakken en verscheept naar plaats van bestemming.

Java

Specialty Coffee

  • 100% arabica
  • smaak: rood fruit, cacao, kruidig
  • vol, rijk, complex
  • espresso killer
  • smooth
  • medium accidity
  • volle crema
  • sterkte: strong
  • roast: city roast

Java

Specialty Coffee

Onze specialty coffee uit Java groeit in volledige shaduw in Java. Deze koffie is uniek, smooth, heeft een medium acidity en een zeer goede aroma. Onze 3e parel uit Azie.

De plantage Java Preanger Estate bevindt zich in een adembenemend gebied op Oost-Java, omgeven door weelderige bossen en vulkanen. Een perfecte plek voor het op grote hoogte telen van Arabica-koffie. De vulkanische bodem van het eiland cultuur op grote hoogte en vochtig klimaat maken de Grand Cru Java Purbaya één van de beste koffiesoorten ter wereld.

Processing Method: fully washed

Growing Altitude: 1200-1600 meters altitud

Lees meer Java

De plantage Java Preanger Estate bevindt zich in een adembenemend gebied op Oost-Java, omgeven door weelderige bossen en vulkanen. Een perfecte plek voor het op grote hoogte telen van Arabica-koffie. De lokale bevolking is al van oudsher betrokken bij de plantage. Hun zorg voor de koffieplanten is werkelijk uitzonderlijk. Alle kennis is van generatie op generatie zorgvuldig doorgegeven. Dat heeft geleid tot zeer goed onderhouden, vruchtbare grond en volmaakt gesnoeide koffiebomen.

100% Arabica van het eiland Java in Indonesië, in het bijzonder de prestigieuze plantage Preanger Estate. Purbaya Java is een zeer uitgebalanceerde koffie, met buitengewone smaken: mild en pittig koffie.

Gordel van Smaragd

  • 70% arabica
  • 30% robusta
  • smaak: gedroogd fruit, honing, kruidig, aards, bittertje
  • sterkte: strong
  • roast: full city roast

Gordel van Smaragd

Onze Aziatische blend heet ‘de Gordel van Smaragd’. Hij smaakt zoals hij klinkt. Een mooie mix van Arabica en Robusta bonen.

Deze koffie heeft een zeer volle body, een mooie crema, smaakt zeer krachtig, aards, heeft een klein bittertje en is kruidig in afdronk. Complexe en zeer intense koffie, een 2e parel uit Azie. Voor koffieliefhebbers met pit.

Italian Blend

  • 80% arabica
  • 20% robusta
  • smaak: noten, cacao, bittertje
  • la dolce vita
  • volle crema
  • the italian way
  • sterkte: strong
  • roast: full city roast

Italian Blend

Deze melange van arabica (80%) en robusta (20%) bonen nemen u mee naar Italië. Een krachtige blend met het herkenbare Italiaanse bittertje. Just enjoy!

Costa Rica

  • smaak: hazelnoot, nootmuskaat
  • smooth body, clean
  • boterachtig, caramel
  • verfijnde smaak
  • goede balans
  • sharp acidity

Costa Rica

Een prachtige koffie uit het mooie Costa Rica.

Region:Tarrazu

Growing Altitude: 1200-1800m

Arabica Variety: Caturra, Catuai

Harvest Period: December – February

Milling Process: Washed

Aroma: Floral

Flavor: Sweet

Body: cream

Lees meer Costa Rica

Region

Production takes place in Tarrazu, a well-known coffee growing region south of San Jose.

The area combines rich volcanic soils, good precipitations and high altitude.

SHB EP Tarrazu San Rafael

Tarrazu Dan Rafael is a Specialty Hard Bean coffee with about 150 years of international recognition. N.J. Douek has been a proud purveyot and promoter of this coffee over the years.

Brasil DECAF

  • 100% arabica
  • smaak: noten, karamel, cacao
  • volle body
  • low accidity
  • goede balans
  • sterkte: strong
  • roast: full city roast

Informatie: CO2 of Zwitsers water decaffeinatieproces. De koffiebonen worden gedrenkt in zuiver water. De cellen van de bonen absorberen het water en maken de cafeïnemoleculen mobiel en lossen op in het water. Kooldioxidegas wordt toegevoegd (dit is 100% natuurlijk als de lucht die we inademen – letterlijk!) Bij een druk van 250 atmosfeer en 90 graden Celsius De cafeïne diffundeert in de koolstofdioxide, waardoor de eiwitten, koolhydraten [alle goede dingen] alleen achterblijven Het water en CO2 waaraan nog 99,9% van de cafeïne is gebonden, wordt verwijderd. De bonen worden natuurlijk gedroogd en vervolgens geroosterd De CO2 wordt gescheiden en hergebruikt en de cafeïne wordt verkocht aan iedereen die het nodig heeft – de energy drinks guys etc! Het is een 100% natuurlijk en recyclebaar proces – prachtig.

Mexico [vanaf 1 mei a.s.]

Een prachtige koffie uit het mooie Mexico.