Brasil Santos

Volle body, lage aciditeit, smaaktonen: noten, caramel en chocolade

[Direct bestellen in webshop]

Lees meer

Onze koffiebonen uit Brazilië zijn 100% arabica bonen. Deze koffie heeft een volle body, geeft  een creamy mondgevoel, heeft een lage aciditeit, is goed in balans en heeft tonen van noten, caramel en chocolade in zich.

Brasil Santos coffee is generally clean with a good body, low acidity, well-balanced

Processing Method: dry processed
Growing Altitude: production on an average 800-900 meters altitude
Harvest : june/july – september/october

De koffieproductie in Brazilië is verantwoordelijk voor 1/3 van de totale wereldproductie. 75% van de koffiebonen zijn van het type arabica. Koffie plantages beslaan hier 27.000 km van de totale oppervlakte. Dat zijn ongeveer 6 biljoen koffieplanten. Zo’n  3,5 miljoen mensen zijn werkzaam in de koffie industrie.

Brasil Yellow Bourbon

Deze specilaty coffee heeft een volle body, een mooie dikke crema, is romig en heeft tonen van [hazel]noten.

[Direct bestellen in webshop]

Lees meer

[Yellow Bourbon, famous for its exceptional quality]

Onze koffiebonen uit Brazilië groeien op Fazenda Rainha en zijn 100% arabica. Deze koffie heeft een volle body, een mooie crema, is romig en heeft tonen van [hazel]noten.

Het is een prijswinnende plantage. In de afgelopen 18 jaar heeft Fazenda Rainha maar liefst 7(!) keer de Cup of Excellence gewonnen en mocht in die jaren zich kronen tot de beste koffie uit Brazilië!

Laat je verrassen!

Koffieplantage

Processing Method: pulped natural/semi-washed
Growing Altitude: 1100 and 1500 meters altitude
Variety: Yellow Bourbon, famous for its exceptional quality

Sinds 1890 behoort de koffieplantage Fazenda Rainha tot de familie van Carvalho Dias. De neef van de eigenaar is verantwoordelijk voor het beheren van de koffieplantage. Fazenda Rainha bevindt zich in de staat Minas Gerais en heeft een totale oppervlakte van 484 hectare. Door de geografische ligging van de koffieplantage kunnen de koffiebessen niet machinaal worden geplukt en gebeurt dit met de hand.

De koffieplantage bevindt zich op een hoogte tussen 1100 en 1500 meter met een gemiddelde regenval van tussen 1800 en 2000 mm, en een gemiddelde temperatuur van 19 graden. Ideale condities voor een koffieplantage. Op de Fazenda Rainha wordt alleen Arabica koffie geproduceerd van de variëteit Yellow Bourbon.

Productiemethode

Op de Fazenda Rainha plantage wordt onze koffie geproduceerd volgens de pulped natural methode. Eerst worden de rijpe koffiebessen één voor één met de hand geplukt om vervolgens binnen 12 uur naar de washing station te gaan. De rijpe bessen worden hier ontdaan van het vruchtvlees (ontpulpt) om daarna te drogen in de zon. De verwerking volgens de pulped natural methode geeft de koffiebonen een natuurlijke zoete smaak.

Sumatra

Deze koffie heeft een volle body, een mooie crema, smaakt krachtig aards, citrus en smaakt kruidig in afdronk. Complexe en zeer intense koffie.

Zeer geschikt voor cappuccino.

plantage gecertificeerd: UTZ, Rainforst alliance, Bio, Fairtrade

[Direct bestellen in webshop]

Lees meer

Onze koffiebonen uit Sumatra zijn 100% arabica bonen. Deze koffie heeft een volle body, een mooie crema, smaakt krachtig aards en kruidig in afdronk. Complexe en zeer intense koffie, een parel uit Azie. Zeer geschikt voor cappuccino.

Processing Method: Semi Washed
Variety: Djember/Ateng
Screen Size: 17/1
Harvesting Period: october/november till may/june
Roasting Intensity: Medium

Deze koffie bonen uit Sumatra (volledige naam Sumatra Mandheling Raja Gayo) groeien in het district van Centraal Aceh. Hier in Aceh is de gemiddelde temperatuur 20 graden. De enorme hoeveelheid regen zorgt voor een zeer vruchtbare grond die zeer geschikt is voor landbouw.

De koffieplantages hier zorgen voor de hoofdbron van inkomsten voor de bevolking. Jaarlijks wordt hier 25.000 ton koffie verbouwd en geplukt. 85% van deze bonen zijn arabica bonen. Central Aceh is niet alleen de grootste producent van koffiebonen in Indonesie maar ook van heel Zuid-Oost Azie.

Raya Gayo betekent letterlijk: Koning van Gayo, een naam die perfect past bij de kwaliteit van deze koffie.

De koffieplanten groeien op een hoogte vanaf 1200 meter. Alleen de rode (rijpe) bessen worden geplukt en gebruikt. De koffie is een ‘handpulped’ (semi-washed) arabica coffee. Dat betekent dat het vruchtvlees (mucilage) direct na de pluk met de hand wordt verwijderd.

Wanneer de bonen gedroogd zijn (ze bevatten nog 18% vocht) worden ze vervoert naar de opslagplaats. Wanneer de bonen nog 12% vocht bevatten worden ze verpakt in 60kg zakken en verscheept naar plaats van bestemming.

Java

Deze koffie is uniek, smooth, heeft een medium acidity en een zeer goede aroma. Deze koffie is: vol, rijk en complex. Heeft de frisheid en het zoete van roodfruit gecombineerd met tonen van donkere chocola en een licht kruidig tintje

[Direct bestellen in webshop]

Lees meer:

Java

Onze koffiebonen uit Java zijn 100% arabica bonen. Deze koffie groeit in volledige shaduw in Java. Deze koffie is uniek, smooth, heeft een medium acidity en een zeer goede aroma. Onze 3e parel uit Azie.

-Deze koffie is: vol, rijk en complex

-Heeft de frisheid en het zoete van roodfruit gecombineerd met tonen van donkere chocola en een licht kruidig tintje

[Direct bestellen in webshop]

 

De plantage Java Preanger Estate bevindt zich in een adembenemend gebied op Oost-Java, omgeven door weelderige bossen en vulkanen. Een perfecte plek voor het op grote hoogte telen van Arabica-koffie. De lokale bevolking is al van oudsher betrokken bij de plantage. Hun zorg voor de koffieplanten is werkelijk uitzonderlijk. Alle kennis is van generatie op generatie zorgvuldig doorgegeven. Dat heeft geleid tot zeer goed onderhouden, vruchtbare grond en volmaakt gesnoeide koffiebomen.

-groeit in volledige shaduw

-100% arabica

-altitude: 1200-1600

-fully washed

100% Arabica van het eiland Java in Indonesië, in het bijzonder de prestigieuze plantage Preanger Estate. Purbaya Java is een zeer uitgebalanceerde koffie, met buitengewone smaken: mild en pittig koffie. Smaak: Subtiele tonen van kruiden en gedroogde vruchten. Zuurgraad: Pittige met een aangename zoetheid. Smaken: Intense met het lichaam en materie. drukke mond sensatie. Persistence mond: ze lagen de mond met complexe tonen. De vulkanische bodem van het eiland cultuur op grote hoogte en vochtig klimaat maken de Grand Cru Java Purbaya één van de beste koffiesoorten ter wereld. De beheersing en nauwkeurigheid van roosteren essentieel zijn voor deze soort van natuurlijk vochtige korrels.

Classic Blend

Onze Classic Blend bestaat uit 100% arabica bonen. Een melange van krachtige smaakvolle zoete en nootachtige bonen maken deze blend geschikt voor alle koffie’s en is de hele dag door prima te drinken. Geschikt voor espresso, koffie en cappuccino.

[Direct bestellen in webshop]

Italian Blend

Deze melange van arabica (80%) en robusta (20%) bonen nemen u mee naar Italië. Een krachtige blend met het herkenbare Italiaanse bittertje. Just enjoy!

[Direct bestellen in webshop]

Gordel van Smaragd

Onze Aziatische blend heet ‘de Gordel van Smaragd’. Hij smaakt zoals hij klinkt. Een mooie mix van Arabica en Robusta bonen.

Deze koffie heeft een zeer volle body, een mooie crema, smaakt zeer krachtig, aards, heeft een klein bittertje en is kruidig in afdronk. Complexe en zeer intense koffie, een 2e parel uit Azie. Voor koffieliefhebbers met pit.

Direct bestellen in webshop

Costa Rica

Een prachtige mild/zoete koffie uit het mooie Costa Rica.

Eigenschappen/smaak:

hazelnoot, nootmuskaat, smooth body (zacht), clean, boterachtig, caramel, verfijnde smaak, goede balans, sharp acidity.

[Direct bestellen in de webshop]

Lees meer

Overige informatie:

  • Region:Tarrazu
  • Growing Altitude: 1200-1800m
  • Arabica Variety: Caturra, Catuai
  • Harvest Period: December – February
  • Milling Process: Washed
  • Aroma: Floral
 • Flavor: Sweet
 • Body: creamy

Region

Production takes place in Tarrazu, a well-known coffee growing region south of San Jose.

The area combines rich volcanic soils, good precipitations and high altitude.

SHB EP Tarrazu San Rafael

Tarrazu Dan Rafael is a Specialty Hard Bean coffee with about 150 years of international recognition. N.J. Douek has been a proud purveyot and promoter of this coffee over the years.

Brasil DECAF

Brasil DECAF [100% arabica] bonen

Deze mooie koffie heeft eeb volle body, lage aciditeit, tonen van noten, caramel en chocolade -een goede balans

Direct bestellen in webshop

Mexico [binnenkort in ons assortiment]

Een prachtige milde koffie uit het mooie Mexico.

Lees meer

Overige informatie:

  • Region:Tarrazu
  • Growing Altitude: 1200-1800m
  • Arabica Variety: Caturra, Catuai
  • Harvest Period: December – February
  • Milling Process: Washed
  • Aroma: Floral
 • Flavor: Sweet
 • Body: creamy

Region

Production takes place in Tarrazu, a well-known coffee growing region south of San Jose.

The area combines rich volcanic soils, good precipitations and high altitude.

SHB EP Tarrazu San Rafael

Tarrazu Dan Rafael is a Specialty Hard Bean coffee with about 150 years of international recognition. N.J. Douek has been a proud purveyot and promoter of this coffee over the years.